• Novinky

          • Základná škola

          • Vážení rodičia,

            na základe pokynov RUVZ v DK v spojitosti pozitívnym zamestnancom na COVID 19 v našej základnej škole od zajtra 16. 10. (piatok) do 19. 10. (pondelok-vrátane) prechádza základná škola 1.-4.ročník ZŠ, na dištančnú formu vzdelávania, z organizačných dôvodov.

            Úzke kontakty žiaci 1.-4. ročník ZŠ - vylúčiť sociálny kontakt, ostať v izolácii, sledovať svoj zdravotný stav.

            Nástup do školy – bez akýchkoľvek klinických príznakov 20.10.2020. Rodičia v prípade čerpanie OČR v tieto dni, prosím kontaktuje detských lekárov svojich deti a oznámte im túto skutočnosť. Ďakujem za porozumenie. Riaditeľka školy Ľ. Fajčáková

             

            Materská škola pokračuje podľa bežnej prevádzky.

          • Prevádzkové podmienky SZŠ s MŠ Jánoš po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 v šk. roku 2020/21

          • Prevádzkové podmienky  SZŠ s MŠ Jánoš

            po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19  - školský rok 2020/2021


            Prevádzka základnej školy: otvára sa od 6.45 hod. do 16.30 hod. , pedagogický dozor je od 7.00 hod.

            • Pri ceste do školy sa žiaci riadia aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR a pokynmi RÚVZ.
            • Celkový čas zdržiavania sa osoby sprevádzajúcej žiaka do školy vo vonkajších a vnútorných priestoroch školy prosíme obmedziť na nevyhnutné minimum. Žiaka môže sprevádzať vždy len jeden zákonný zástupca. Osoba sprevádzajúca žiaka v priestoroch školy dodržiava hygienickoepidemiologické opatrenia pri príchode a odchode žiaka (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).
            • Pred vstupmi do budov sú umiestnené dezinfekcie na ruky pre všetky osoby, ktoré vstupujú do priestorov školy.
            • Žiak nemusí nosiť rúško v priestoroch školy, ale ak si to zákonný zástupca bude vyžadovať, tak môže nosiť rúško počas pobytu v škole.
            • Žiaci si v prvých dvoch týždňoch  nenosia hračky a iný materiál alebo pomôcky z domáceho prostredia do ZŠ.


            Povinnosti zákonného zástupcu

            · Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk).

            · Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň dve rúška v prípade potreby(náhradné rúško dať do ochranného obalu a žiak si ho po príchode do školy umiestni v skrinke) a papierové jednorazové vreckovky.

            · Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy do konca školského roku 2020/2021.

            · Predkladá pri prvom nástupe žiaka do základnej školy čestné prehlásenie (príloha č. 1) alebo po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri dni predkladá písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie (príloha č. 2). Tlačivá sú k dispozícií aj v kancelárií školy, poprosíme tlačiva nezabudnúť doniesť vyplnené a podpísané pri príchode do školy, pri rannom filtri odovzdať službukonajúcej pani učiteľke. Bez vyhlásenia nemôžeme žiaka vpustiť do budovy školy.

            · V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID_19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.



            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest) nesmie vstúpiť do priestorov základnej školy a školského klubu detí..“

          • Samoštúdium - pokyny

          • OZNAM: Milí rodičia a žiaci,

            Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ustredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            Počas tohto obdobia bude zabezpečované samoštúdium žiakom podľa pokynov vyučujúcich, ktorí budú zasielať úlohy a zadania elektronicky, budú komunikovať prostredníctvom mailu, v prípade potreby a záujmu, pri riešení úloh, zo strany rodičov aj video chatom, cez softvér, ktorí si vzájomne po mailovej komunikácií dohodnete (poprosíme video chat využívať hlavne na výučbu) .  Obmedzenie vyučovania prezenčnou formou neznamená, že sú prázdniny, ale je dôležité plniť požiadavky vyučujúcich a žiaci sa majú venovať vzdelávaniu v domácom prostredí. Ďakujeme za porozumenie vedenie SZŠ s MŠ Jánoš Dolný Kubín.

            Kontakt:

            ZŠ:

             fajcakova@skolajanos.sk – r.š. Mgr. Ľudmila Fajčáková

            hajduchova@skolajanos.sk – Mgr. Katarína Hajdúchová

            krupova@skolajanos.sk – Mgr. Anežka Krúpová

            habanova@skolajanos.sk – Mgr. Jana Mračková

            grencikova@skolajanos.sk – Mgr. Veronika Grenčíková

            gabrisova@skolajanos.sk – p. vychovávateľka Lucia Gábrišová

             

            MŠ:

            tomkuliakova@skolajanos.sk – Mgr. Jana Tomkuliaková

            saligova@skolajanos.sk – Mgr. Alexandra Šaligová

            zubajova@skolajanos.sk – Mgr. Soňa Zubajová

          • Usmernenie MŠVVaŠ SR - prerušenie vyučovania v období od 16.marca 2020 do 27.marca 2020 vrátane

          • MINISTERSTVO

            ŠKOLSTVA, VEDY,

            VÝSKUMU A ŠPORTU

            SLOVENSKEJ REPUBLIKY

            Martina Lubyová ministerka

            Bratislava / 12.marca 2020

            Usmernenie

            ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vo veci prerušenia vyučovania v školách a školských zariadeniach

            Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky podľa ustanovenia §3 ods. 8 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. Ministerstva školstva Slovenskej republiky o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ustredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane.

            Celé znenie usmernenia( viď príloha)

          • Usmernenie z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR - koronavírus

          • USMERNENIE z MŠVV a Š SR - koronavírus

            V súvislosti so šírením uvedeného vírusu vydáva Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky usmernenie pre školy a školské zariadenia:

            V prípade, že žiaci alebo zamestnanci rezortu školstva, boli a vrátili sa v najbližšom období z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.

            V prípade že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach kde sa vírus vyskytol, objavia vyššie uvedené symptómy za obdobie 14 dní a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, musí:

             ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi, v” v prípade že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie, v prípade že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť že osoba ostane v domácej karanténe,  v prípade že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte je potrebné postupovať obdobne.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky dôrazne NEODPORÚČA v súčasnej dobe organizovanie akýchkoľvek výletov, exkurzií a iných podujatí do oblastí, s potvrdením výskytom koronavírusu.

            Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a intemáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

             pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd, alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu. Nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami, pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,  vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktoré majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť .

            Vylúčenie z vyučovania žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, nie je možné, ak žiak plní povinnú školskú dochádzku, V ostatných prípadoch (napr. materská škola) je na zvážení riaditeľa školy po dohode so zákonným zástupcom dieťaťa. Pokiaľ sa u detí a žiakov neobjavia klinické príznaky respiračného ochorenia, nie je dôvod ich obmedzovať. Zároveň je potrebné apelovať na rodičov, aby neposielali do školy dieťa s príznakmi ochorenia. Takýto postup obdobne platí aj pre zamestnancov rezortu školstva.

            V prípade potreby a zodpovedania ďalších otázok môžete kontaktovať CALLL centra úradu verejného zdravotníctva, ktoré pracujú v nepretržitej prevádzke.

            Kontakty prístupné pre verejnosť;

            Urad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky          - 0917 222 682 novykoronavirus@uvzsr.sk

          • OZ "Jánoško" - 2% z dane

          • Milí rodičia a priatelia,

            opäť máme možnosť  rozhodnúť sa o darovaní 2 %, 3 %  zo zaplatenej dane.

            Obraciame sa na Vás s prosbou o podporu nášho Občianskeho združenia„Jánoško” formou podania Vyhlásenia o poukázaní sumy vo výške 2%, 3 %zaplatenej dane.

            Svojou podporou nám pomôžete zlepšiť materiálno-technické vybavenienašej školy a tým skvalitniť vyučovací proces a zdokonaliť prostredie vktorom sa aj Vaše deti pripravujú na svoj profesionálny život.Doteraz sme  poukázané 2% (3%) použili na materiálne vybavenie tried,nákupom didaktických pomôcok.

            Ďakujeme za doterajšiu podporu, ktorá nám pomohla prispieť k skvalitneniu výchovno-vzdelávacieho procesu na našej škole.S úctou                                                         Mgr. Ľudmila Fajčáková